TVB愛情觀

tvb love

無綫如何談戀愛?

「不分身份」或者最多,《名媛望族》出動全家上下說明咱們不用門當戶對,真的多謝你。

「不分外貌」同「不分年齡」唔係無,通常打返個父權底,一般男醜女靚﹑男老女少係有嘅,相反嘅話一係負面,一係配配角三秒故事。

「不分種族」響一個五隻手指數得嗮非華人藝員嘅電視台來講實在難度太高。

「不分性別」有心又好無意又好,出現多屬中傷,歧視偏見多得你唔少。

—————————————————————————————————————————-

(講到近期愛情片,《4 in Love》算係最多元化,嗰陣無響呢邊記低,Facebook有一圖半字)

廣告
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s