《瘋狂歷史補習社》

tvb crazy history

先唔好講個節目有無抄人先,又先唔好講歷史真確性先,又唔好講係咪真係啟發到對中史嘅興趣先,又唔好講有無男性中心貶低女性先,咩都唔講,淨係講硬件製作,喂,又OK喎;服裝道具﹑動畫視效至演繹方法我都無嘢彈,爭就爭在難得瘋狂重用比喻手法,呢頭避過畫出腸,嗰頭鍾景輝又要做返條腸,解釋咩係誇張咩係借今諷古,真係好辛苦。不過講返製作,老實講一向台慶期出品嘅質素的確高過平時,呢個先係一般可接受水準,其實無綫人才唔少,努力再拉高啲啦唔係人地開台喇(極期待中),再唔努力連人才都留唔住就真係「仆你個街,無綫嚟嘅喂」。

廣告
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s