《最佳男主角》

《最佳男主角》廣告出時我第一主觀反應就係黎芷珊有咩本事主持呢個影帝節目,我咁諗唔係對佢有咩特別偏見,事實佢幾nice幾sweet,但人好同能力無關,從佢以往嘅portfolio﹑一貫主持作風,個性同技巧都唔足以帶一個尖銳同有啓發性嘅高質訪問俾觀衆,簡單講,就係内容唔豐富。

果然,結果又係一般粉絲見偶像式訪問(咁當然仰望程度不及萬千刷鞋王崔建邦先生),基本上任何一個《東張西望》主持可以做,而節目本身可以話係《東張西望》豪華版,俾嘉賓舒服啲講私人話題,但深入程度甚至連《今日VIP》都不如,又要包裝成有主見主題專訪。個節目連廣告得嗰半個鐘,每樣嘢講得幾句,幾句中仲要cap返一兩句出來重播做「預告」真係神乎其技,你快啲播埋佢講多兩句好過啦。

咁值唔值得睇?梗要睇啦幾位帝級而家幾可彩你個退步電視台,呢個陣容就算主持欠佳總有得着,只係欠火花欠智慧對談,比較單向教仔。劉青雲同劉德華一個好人一個假,唔敢話小妹妹,吳鎮宇勁啲有嗰句講嗰句(我覺得佢已經忍住唔寸芷珊咁多),今晚睇下黃秋生點對付個節目!

廣告
  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s