馬面

我唔知你,我真係好唔ok馬國明呢個失敗慘樣;無論佢個角色有幾奸、有幾狠,佢都可以整個咁嘅樣出來,我真係接受唔到。上次《女拳》明明狼死惡住岳華,俾人用槍指住又即刻狗樣。即係呢,唔係話奸人唔會有以輸家相貌面對危機嘅時候,但係為咗角色同情節更可信、更一致,佢可唔可以唔好咁似俾成龍打敗嗰啲輸咗就要出洋相嘅鬼佬茄哩啡?《保持通話》劉燁就算俾古天樂威脅成點,驚極都唔會做個咁嘅反應啦。上圖呢幕,馬可以用狡猾而堅定嘅神情向陳展鵬挑釁,轉個頭即場因唐詩詠那邊愛情不得志而三角眼大鼻孔擘大個口得個窿?都唔知係劇情整古定係佢做唔到。《同撈同煲》仲諗住佢幾得意、幾新鮮,原來佢之後點都撇唔甩個傻仔樣,唔該唔好再扮極度有勇有謀有吸引力嘅人,好難頂;同埋係時候轉下髮型喇。

廣告
  1. 同意,這一幕的確精神分裂…

  1. No trackbacks yet.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s