SO FAR SO GOOD

除咗歐陽靖啲rap我無嘢好彈,《怒火街頭》真係好唔錯。


*不過搵開圖先留意到,彈多一樣:呢啲慣性人頭拼貼到底係咩意思,套劇內容幫弱勢家庭主婦同妓女講話其實已經好好,但就係死響張poster囉,做咩全部大頭都係男人但又唔係全部都係大角色,胡杏兒反而縮低咗,李璨琛咁都俾無綫請到要sell下就算佢啦,關禮傑又點呢,係唔係唔擺個人揸支槍都唔得呢;就算唔講意識,創意又點呢,明明套劇拍得幾好但就係求其整張poster,求其整首rap歌(唔好意思要再講多次,歐陽靖啲rap真係好難聽,唔知佢難聽啲定農夫難聽啲,點解無記同香港啲廣告政府宣傳片咁鍾意用難聽的rap?);
再講意識,當然又係父權ALERT:THIS APPLIES TO MOVIES TOO。

廣告
  1. 六月 18th, 2011
  2. 八月 30th, 2011
  3. 八月 30th, 2011

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s