Some status (2010)

here are some of my facebook/sina status that didn’t go to this blog last year


— 本地嘢食節目方程式一:不太美觀甚至醜陋的中年或以上男人配(美)少女,女的大部份時候要扮興奮而且無比好奇,必要時扮蠢,男的會以專家姿態教授其(或他人的)品味和知識。


— TVB提提我地:有人唔開心一定要通街搵佢,因為佢會「做傻事」= 自殺 = 跳樓,你一定會搵到佢,響佢跳之前你一定可以到天台同佢講幾句,佢或者唔會跳,跳嘅話唔緊要,最緊要有卷電線喺左近。


— 《保持通話》《竊聽風雲》《証人》《綫人》等等等等有咩分別?


— 《超級巨聲》係小學,《亞洲星光大道》係職業先修。


— 如果你不會以「汽车」代表「福特汽车」,請不要以「微博」代表「新浪微博」。


okay sorry i thought there was more.

廣告
  1. 八月 7th, 2011

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s